Jums reikės:
• 2 l pieno
• 0,5 kg varškės
• 2 kiaušinių
• 50 g sviesto
• 1-2 a/š kmynų
• druskos
Kaip gaminti:
Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite, tačiau
neužvirinkite. Į beužverdantį pieną sudėkite pertrintą varškę ir nuolatos
maišant virkite 10 min. iki kol iš pieno išsiskirs pasūkos. Jei pasūkos nesusidaro - įpilkite kelis lašus citrinos sulčių. Į sietelį įklokite
marlę, perkoškite ir nuvarvinkite susidariusią masę. Dubenėlyje suplakite
kiaušinius su druska ir kmynais. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite varškės
masę. Dalimis supilkite kiaušinio masę ir nuolatos maišant kaitinkite apie 10
min. Kuo ilgiau masę kaitinsite, tuo vientisesnis bus sūris. Sūrį sudėkite į
sviestu išteptus indelius, truputi suslėkite ir palikite šaltoje vietoje 12-18
val.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą