Puslapiai

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Latviškas Joninių sūris


Jums reikės:

• 2 l pieno
• 0,5 kg varškės
• 2 kiaušinių
• 50 g sviesto
• 1-2 a/š kmynų
• druskos


Kaip gaminti:

Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite, tačiau neužvirinkite. Į beužverdantį pieną sudėkite pertrintą varškę ir nuolatos maišant virkite 10 min. iki kol iš pieno išsiskirs pasūkos. Jei pasūkos nesusidaro - įpilkite kelis lašus citrinos sulčių. Į sietelį įklokite marlę, perkoškite ir nuvarvinkite susidariusią masę. Dubenėlyje suplakite kiaušinius su druska ir kmynais. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite varškės masę. Dalimis supilkite kiaušinio masę ir nuolatos maišant kaitinkite apie 10 min. Kuo ilgiau masę kaitinsite, tuo vientisesnis bus sūris. Sūrį sudėkite į sviestu išteptus indelius, truputi suslėkite ir palikite šaltoje vietoje 12-18 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą