Puslapiai

2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

Trinta morkų ir salierų sriuba

 Jums reikės:

• 1 morkos
• 100 g saliero šaknies
• 1 mažo svogūno
• 4 bulvių
• 1 kubelio daržovių sultinio
• 1 a/š pomidorų pastos
• druskos, pipirų, Provanso žolelių
• 100 ml grietinėlės
• skrebučių
• kieto tarkuoto sūrio


Kaip gaminti:

Saliero šaknį ir morką supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 10 min., kol daržovės suminkštės. Į puodą dėkite troškintas daržoves, kubeliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu, kad daržovės būtų apsemtos maždaug per piršto storį. Vandeniui užvirus, dėkite sultinio kubelį ir virkite 20 min. Kai daržovės išvirs, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu  iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius ir dar kartą užvirinkite. Sriubą patiekite su česnakiniu sviestu pateptais ir sūriu pabarstytais skrebučiais.

2 komentarai:

  1. Sveiki ar galima keisti saliero šaknį - saliero stiebais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepatarciau. Tai visiskai skirtingi skoniai. Gali gautis per aitriai.

    AtsakytiPanaikinti