Jums reikės:
• 1
morkos
• 100
g saliero šaknies
• 1
mažo svogūno
• 4
bulvių
• 1
kubelio daržovių sultinio
• 1
a/š pomidorų pastos
• druskos,
pipirų, Provanso žolelių
• 100
ml grietinėlės
• skrebučių
• kieto
tarkuoto sūrio
Kaip gaminti:
Saliero
šaknį ir morką supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Apkepkite smulkiai
supjaustytą svogūną. Sudėkite daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir
troškinkite 10 min., kol daržovės suminkštės. Į puodą dėkite troškintas
daržoves, kubeliais supjaustytas bulves ir užpilkite vandeniu, kad daržovės būtų
apsemtos maždaug per piršto storį. Vandeniui užvirus, dėkite sultinio kubelį ir
virkite 20 min. Kai daržovės išvirs, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę,
suberkite prieskonius ir dar kartą užvirinkite. Sriubą patiekite su česnakiniu
sviestu pateptais ir sūriu pabarstytais skrebučiais.
Sveiki ar galima keisti saliero šaknį - saliero stiebais?
AtsakytiPanaikintiNepatarciau. Tai visiskai skirtingi skoniai. Gali gautis per aitriai.
AtsakytiPanaikinti