Puslapiai

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Rabarbarų pyragas


Jums reikės:

Pagrindui:

• 75 g sviesto
• 125 g cukraus
• žiupsnelio druskos
• 2 kiaušinio trynių
• 1 citrinos žievelės
• 1 a/š citrinos sulčių
• 25 ml pieno
• 15 g kepimo miltelių
• 250 g miltų

Įdarui:

• 400 g  rabarbarų
• 100 ml grietinėlės
• 45 g cukraus

Suflė:

• 2 kiaušinio baltymų
• 45 g cukraus


Kaip gaminti:

Pagrindas:

Sviestą, cukrų, druską, kiaušinio trynius, citrinos žievelę ir sultis išplakite iki purumo. Įpilkite pieną. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į tešlą. 24 cm skersmens išardomą kepimo formą ištepkite sviestu ir įklokite tešlą.

Įdaras:

Rabarbarus smulkiai supjaustykite ir suberkite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 15 min. Kol kepa pyragas, sumaišykite grietinėlę su cukrumi. Užpilkite grietinėlę ant pyrago ir kepkite dar 20 min.

Suflė:

Išplakite kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų. Sukrėskite baltymus ant pyrago, suformuokite bangeles ir kepkite dar 10 min. Iškepusį pyragą ataušinkite formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą