Jums reikės:
Pagrindui:
• 75 g
sviesto
• 125 g
cukraus
• žiupsnelio
druskos
• 2
kiaušinio trynių
• 1 citrinos
žievelės
• 1 a/š
citrinos sulčių
• 25 ml
pieno
• 15 g
kepimo miltelių
• 250 g
miltų
Įdarui:
• 400 g rabarbarų
• 100 ml
grietinėlės
• 45 g
cukraus
Suflė:
• 2
kiaušinio baltymų
• 45 g
cukraus
Kaip gaminti:
Pagrindas:
Sviestą,
cukrų, druską, kiaušinio trynius, citrinos žievelę ir sultis išplakite iki purumo. Įpilkite pieną. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į
tešlą. 24 cm skersmens išardomą kepimo formą ištepkite sviestu ir įklokite
tešlą.
Įdaras:
Rabarbarus
smulkiai supjaustykite ir suberkite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių
temperatūroje 15 min. Kol kepa pyragas, sumaišykite grietinėlę su cukrumi. Užpilkite
grietinėlę ant pyrago ir kepkite dar 20 min.
Suflė:
Išplakite
kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų. Sukrėskite baltymus ant
pyrago, suformuokite bangeles ir kepkite dar 10 min. Iškepusį pyragą
ataušinkite formoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą