Jums reikės:
• 2
vištienos krūtinėlių
• 250 g
ricotta sūrio
• 100 g
saulėje džiovintų pomidorų
• 8
juostelių rūkyto kumpio
• druskos,
pipirų, baziliko
Padažui:
• 2 v/š
sviesto
• 1 v/š
miltų
• 250 ml
grietinėlės
• druskos,
krapų, petražolių
Kaip gaminti:
Vištienos
krūtinėles perpjaukite pusiau, tuomet kiekvieną krūtinėles puselę dar
perpjaukite išilgai ir lengvai išmuškite. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir
sumaišykite su ricotta sūriu. Pagardinkite druska ir baziliku. Vištieną
pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite įdarą ir susukite.
Suktinuką apvyniokite kumpio juostele ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite suktinukus. Kepkite orkaitėje 200
laipsnių temperatūroje 30 min.
Padažas:
Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies. Suberkite miltus ir porą minučių
pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies ir plona srovele nuolatos maišant supilkite
grietinėlę. Grąžinkite ant ugnies ir vis pamaišant kaitinkite dar 10 min. Suberkite
druską, smulkintus krapus ir petražoles. Pastaba:
Jei padažas per tirštas, praskieskite pienu ir dar pakaitinkite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą