Puslapiai

2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai su ricotta


Jums reikės:

• 2 vištienos krūtinėlių
• 250 g ricotta sūrio
• 100 g saulėje džiovintų pomidorų
• 8 juostelių rūkyto kumpio
• druskos, pipirų, baziliko

Padažui:

• 2 v/š sviesto
• 1 v/š miltų
• 250 ml grietinėlės
• druskos, krapų, petražolių


Kaip gaminti:

Vištienos krūtinėles perpjaukite pusiau, tuomet kiekvieną krūtinėles puselę dar perpjaukite išilgai ir lengvai išmuškite. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sumaišykite su ricotta sūriu. Pagardinkite druska ir baziliku. Vištieną pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite įdarą ir susukite. Suktinuką apvyniokite kumpio juostele ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite suktinukus. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30 min.
Padažas: Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies. Suberkite miltus ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies ir plona srovele nuolatos maišant supilkite grietinėlę. Grąžinkite ant ugnies ir vis pamaišant kaitinkite dar 10 min. Suberkite druską, smulkintus krapus ir petražoles. Pastaba: Jei padažas per tirštas, praskieskite pienu ir dar pakaitinkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą