Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Chačiapuri


Jums reikės:

Tešlai:
• 250 g  varškės (9 % riebumo)
• 150 g sviesto
• 1 a/š kepimo miltelių
• 1 a/š cukraus
• 1 kiaušinio
• 250 g miltų

Įdarui:
• 250 g Olandų sūrio
• 1 kiaušinio
• 1 v/š grietinės
• 3 skiltelių česnako
• 200 g špinatų lapų


Kaip gaminti:

Sumaišykite varškę su tirpintu sviestu. Suberkite kepimo miltelius ir cukrų, bei įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Paruoškite įdarą: Špinatus nuplaukite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir 2-3 min. apkepkite špinatus. Pasūdykite. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. Į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, grietinę, smulkiai kapotą česnaką, įmuškite kiaušinį, bei sudėkite ataušusius špinatus. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite vieną tešlos dalį (šiek tiek didesnę nei kepimo forma) ir klokite į sviestu išteptą kepimo formą (24 cm skersmens). Suformuokite kraštelius. Sudėkite įdarą ir užklokite kitu iškočiotos tešlos lakštu. Viršų subadykite šakute. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 45 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą