Jums reikės:
Tešlai:
• 250
g varškės (9 % riebumo)
• 150
g sviesto
• 1
a/š kepimo miltelių
• 1
a/š cukraus
• 1
kiaušinio
• 250
g miltų
Įdarui:
• 250
g Olandų sūrio
• 1
kiaušinio
• 1
v/š grietinės
• 3
skiltelių česnako
• 200
g špinatų lapų
Kaip gaminti:
Sumaišykite
varškę su tirpintu sviestu. Suberkite kepimo miltelius ir cukrų, bei įmuškite
kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Paruoškite
įdarą: Špinatus nuplaukite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir
2-3 min. apkepkite špinatus. Pasūdykite. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. Į
dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, grietinę, smulkiai kapotą česnaką, įmuškite
kiaušinį, bei sudėkite ataušusius špinatus. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą
padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite vieną tešlos dalį (šiek tiek didesnę nei
kepimo forma) ir klokite į sviestu išteptą kepimo formą (24 cm skersmens).
Suformuokite kraštelius. Sudėkite įdarą ir užklokite kitu iškočiotos tešlos lakštu.
Viršų subadykite šakute. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 45 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą