Jums reikės:
Tešlai:
- 1 kiaušinio
- 1/2 a/š druskos
- 2 v/š cukraus
- 200 ml pieno
- 200 g miltų
- 2 v/š aliejaus
- 150 ml vandens
Įdarui:
- 500 g maltos mėsos
- mėsos prieskonių
- 1 svogūno
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 150 g sūrio
- 1 v/š sviesto
Kaip gaminti:
Kiaušinį
ištrinkite su druska ir cukrumi. Įpilkite pieną. Po truputį suberkite miltus ir
užmaišykite tešlą. Įpilkite aliejaus ir palikite 30 min. Prieš kepant įpilkite vandens ir dar kartą išmaišykite.
Į sausą keptuvę pilkite samtį tešlos. Pakreipkite keptuvę, kad tešla
tolygiai pasiskirstytu po visą keptuvės plotą. Kepkite iš abiejų pusių.
Paruoškite
įdarą: Keptuvėje apkepkite faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu. Pagardinkite
prieskoniais. Į iškepusį faršą sudėkite sviestą ir išmaišykite. Sūrį ir
kiaušinius supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į ataušusį faršą.
Ant kiekvieno blyno uždėkite paruošto mėsos įdaro ir sulankstykite arba
suvyniokite. Blynelius kelias minutes paskrudinkite iš abiejų pusių. Patiekite
su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą