Puslapiai

2012 m. liepos 31 d., antradienis

Blyneliai su mėsa


Jums reikės:
Tešlai:
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a/š druskos
  • 2 v/š cukraus
  • 200 ml pieno
  • 200 g miltų
  • 2 v/š aliejaus
  • 150 ml vandens
Įdarui:
  • 500 g maltos mėsos
  • mėsos prieskonių
  • 1 svogūno
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 150 g sūrio
  • 1 v/š sviesto
Kaip gaminti:
Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi. Įpilkite pieną. Po truputį suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Įpilkite aliejaus ir palikite 30 min. Prieš kepant įpilkite vandens ir dar kartą išmaišykite. Į sausą keptuvę pilkite samtį tešlos. Pakreipkite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytu po visą keptuvės plotą. Kepkite iš abiejų pusių.
Paruoškite įdarą: Keptuvėje apkepkite faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu. Pagardinkite prieskoniais. Į iškepusį faršą sudėkite sviestą ir išmaišykite. Sūrį ir kiaušinius supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į ataušusį faršą. Ant kiekvieno blyno uždėkite paruošto mėsos įdaro ir sulankstykite arba suvyniokite. Blynelius kelias minutes paskrudinkite iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą