Jums
reikės:
12 keksiukų:
• 200 g lazdynų riešutų
•
125 g sviesto
•
150 g cukraus
•
2 kiaušinių
•
100 g miltų
•
1 a/š kepimo miltelių
•
3 v/š džiuvesėlių
Kremui:
• 100
g kambario temperatūros sviesto
• 397
g sutirštinto pieno Rududu
Kaip
gaminti:
Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir
pabarstykite džiuvesėliais arba išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis.
Susmulkinkite lazdynų riešutus. Išplakite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite
kiaušinius
ir
plakite iki kol masė taps puri ir balta. Suberkite lazdynų
riešutus, miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Tešlą
sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje 15 -
18 min. Paruoškite kremą: išplakite sviestą iki purumo ir po šaukštą toliau
plakant dėkite sutirštintą pieną. Ataušinkite keksiukus ir aptepkite paruoštu kremu.
Niekaip neprisiruošiu išsikepti saldumynų, vis gundausi, bet kažkaip vis atsideda sumanymai, o tik seilę pavarvinu,bet Naujiesiems pameginau(vaiku dau buvo,tai keksiukai pats tas.) Šaunuolė, nuostabius saldumynus gamini.
AtsakytiPanaikintiAciu :)
Panaikinti