Puslapiai

2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Riešutų keksiukai



Jums reikės:

12 keksiukų:
• 200 g lazdynų riešutų
• 125 g sviesto
• 150 g cukraus
• 2 kiaušinių
• 100 g miltų
• 1 a/š kepimo miltelių
• 3 v/š džiuvesėlių

Kremui:
• 100 g kambario temperatūros sviesto
• 397 g sutirštinto pieno  Rududu


Kaip gaminti:

Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite džiuvesėliais arba išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis. Susmulkinkite lazdynų riešutus. Išplakite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius
ir plakite iki kol masė taps puri ir balta. Suberkite lazdynų riešutus, miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje 15 - 18 min. Paruoškite kremą: išplakite sviestą iki purumo ir po šaukštą toliau plakant dėkite sutirštintą pieną. Ataušinkite keksiukus ir aptepkite paruoštu kremu.

2 komentarai:

  1. Niekaip neprisiruošiu išsikepti saldumynų, vis gundausi, bet kažkaip vis atsideda sumanymai, o tik seilę pavarvinu,bet Naujiesiems pameginau(vaiku dau buvo,tai keksiukai pats tas.) Šaunuolė, nuostabius saldumynus gamini.

    AtsakytiPanaikinti