Puslapiai

2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Mėsainis



Jums reikės:

• 600 g maltos jautienos ir kiaulienos
• 1 kiaušinio
• mėgstamų mėsos prieskonių
• druskos, pipirų
• 1 pomidoro
• 1 marinuoto agurko
• 6 salotų Lollo Bionda lapų
• 1 raudonojo svogūno
• kečiupo ir majonezo
• 6 bandelių
• 6 lydyto sūrio lapelių


 Kaip gaminti:

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, mėsos prieskonius, druską ir pipirus. Mėsos masę padalinkite į šešias dalis ir suformuokite rutuliukus. Mėsos rutuliuką dėkite ant kepimo popieriaus lapo ir suplokite. Uždenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočiokite iki 0,5 cm storio. Mėsos paplotėlį dėkite į šaldymo kamerą 30 min.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Dėkite mėsos paplotėlį ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių prispaudus mentele. Paskrudinkite bandelę ir supjaustykite daržoves.
Bandelės apatinę dalį patepkite kečiupu ir majonezu. Uždėkite porą griežinėlių pomidoro ir svogūno. Uždėkite salotos lapą. Tuomet dėkite karštą mėsos paplotėlį, sūrį ir marinuoto agurko griežinėlius. Viską uždenkite viršutine bandelės dalimi.

2 komentarai: