Puslapiai

2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Varškėčiai "ežiukai"



Jums reikės:

• 1 kiaušinio
• 2 v/š cukraus
• 1 pakelis vanilinio cukraus
• žiupsnelio druskos
• 180 g varškės (9 %)
• 200 g miltų


Kaip gaminti:

Kiaušinį ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę (jei varškė sausa, įpilkite nedaug pieno). Įberkite druską ir miltus. Užminkykite tešlą.
Iškočiokite piršto storio lazdelę, kurią supjaustykite maždaug 2-3 cm storio gabaliukais. Imkite gabaliuką, suformuokite rutuliuką ir lengvai pavoliokite miltuose. Tuomet rutuliuką dėkite ant  išorinės morkų tarkos pusės, lengvai paspauskite ir braukite pirštu.
Paruoštus "ežiukus" dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir nuo iškilimo virkite 10 min.
Patiekite su grietinės ir cukraus padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą