Jums
reikės:
• 4
kiaušinių
• 120
g cukraus
• žiupsnelio
druskos
• 60
g miltų
• 40
g krakmolo
• ant
peilio galo kepimo miltelių
• 40
g ištirpinto sviesto
Įdarui:
• 180
g varškės
• 90
g sviesto
• 180
g sutirštinto saldinto pieno
• pakelio
vanilinio cukraus
• 2
a/š citrinos sulčių
• 4
g želatinos
• cukraus
pudros papuošimui
Kaip
gaminti:
Orkaitę
įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų.
Baltymus padėkite šaltai. Kiaušinio trynius suplakite su cukrumi iki kol
mišinys pašviesės ir išputos. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki
standžių putų. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į trynių masę.
Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Į sijokite miltų mišinį į
kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir vėl viską
gerai išmaišykite. Tešlą išpilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite
orkaitėje ant vidurinio įtvaro 10-12 min. Iškepusį biskvitą išverskite ant
drėgnos šluostės, suvyniokite ir ataušinkite.
Įdaras:
Želatiną užpilkite 3 v/š virinto šalto vandens. Išbrinkusią želatiną
pašildykite, kad ištirptu. Sviestą išsukite iki purumo. Sudėkite varškę ir po
truputi supilkite sutirštintą saldintą pieną. Suberkite vanilinį cukrų,
supilkite citrinos sultis ir želatiną. Viską gerai išmaišykite.
Biskvitą
išvyniokite, aptepkite įdaru ir vėl suvyniokite. Ataušinkite. Pabarstykite
cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą