Puslapiai

2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Kuršėnų vyniotinis



Jums reikės:

• 4 kiaušinių
• 120 g cukraus
• žiupsnelio druskos
• 60 g miltų
• 40 g krakmolo
• ant peilio galo kepimo miltelių
• 40 g ištirpinto sviesto
Įdarui:
• 180 g varškės
• 90 g sviesto
• 180 g sutirštinto saldinto pieno
• pakelio vanilinio cukraus
• 2 a/š citrinos sulčių
• 4 g želatinos
• cukraus pudros papuošimui


Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Baltymus padėkite šaltai. Kiaušinio trynius suplakite su cukrumi iki kol mišinys pašviesės ir išputos. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į trynių masę. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Į sijokite miltų mišinį į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir vėl viską gerai išmaišykite. Tešlą išpilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje ant vidurinio įtvaro 10-12 min. Iškepusį biskvitą išverskite ant drėgnos šluostės, suvyniokite ir ataušinkite.
Įdaras: Želatiną užpilkite 3 v/š virinto šalto vandens. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ištirptu. Sviestą išsukite iki purumo. Sudėkite varškę ir po truputi supilkite sutirštintą saldintą pieną. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis ir želatiną. Viską gerai išmaišykite.
Biskvitą išvyniokite, aptepkite įdaru ir vėl suvyniokite. Ataušinkite. Pabarstykite cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą