- 200 g miltų
- 200 g Olandų sūrio
- žiupsnelis maltų pipirų
- 1/4 a/š druskos
- 200 g šalto sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 kiaušinio trynio aptepimui
- 2 v/š pieno
- 2 v/š sezamo sėklų
Sūrį sutarkuokite burokine tarka. Į virtuvinį smulkintivą (su kapojimo antgaliu) sudėkite tarkuotą sūrį, miltus, druską, pipirus, kubeliais supjaustytą sviestą ir sukapokite iki trupinių. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir 30 min padėkite šaltai. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 mm storio lakštą ir išspauskite norimos formos sausainius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius. Kiaušinio trynį lengvai išplakite su pienu ir aptepkite sausainius. Pabarstykite sezamo sėklomis. Sausainius kepkite ant vidurinio įtvaro 10-12 min, iki kol gražiai pagels.
Iš šio kiekio pagaminsite apie 80 (5cm skersmens) sausainių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą