- 500 g vištienos filė
- 1 didelio svogūno
- 1/2 nedidelės saliero šaknies
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 250 g šampinionų
- 1 raudonos paprikos
- 2 mažų cukinijų
- 500 g bulvių
- Sodo žolelių prieskonių
- druskos, pipirų
- 4 skiltelių česnako
- 1 v/š sviesto
- 200 ml grietinėlės
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, o svogūną stambiais pusžiedžiais. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir lengvai apkepkite. Tuomet sudėkite svogūnus ir saliero šaknį. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į keptuvę, išmaišykite ir kepkite uždengtą. Šampinionus perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į keptuvę ir gerai išmaišykite. Paprika perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į keptuvę. Nuplautą cukiniją supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuve. Pabarstykite druska. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Daržoves išmaišykite, sudėkite bulves ir pagardinkite druska ir išspauskite česnaką. Išmaišykite ir kepkite iki kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių temperatūros. Kuomet orkaitė įkais, kepimo indą (su dangčiu) ištepkite sviestu ir sudėkite daržoves. Supilkite grietinėlę ir uždenkite. Kepkite 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą