Puslapiai

2015 m. vasario 6 d., penktadienis

Trinta grybų sriuba

Jums reikės:
  • 850 g pievagrybių
  • 2 didelių porų
  • 1 svogūno
  • 1 mažos morkos
  • 2 v/š aliejaus
  • 100 g sviesto
  • 500 ml mėsos sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • druskis, pipirų
  • petražolių

Kaip gaminti:
Pievagrybius, porus ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Morką sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų ir sudėkite sviestą. Kuomet sviestas ištirps, sudėkite daržoves ir ant vidutinės ugnies uždengtas troškinkite apie 10 min retkarčiais pamaišant. Supilkite sultinį ir virkite dar 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Kai daržovės išvirs, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu  iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar kartą užvirinkite. Prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą