- 2 didelių obuolių
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 70 g sviesto
- 250 ml kefyro
- 250 g miltų
- 1 1/2 a/š kepimo miltelių
- 1 a/š cinamono
- 90 g kokoso drožlių
- 75 g miltų
- 60 g rudojo cukraus
- 50 g minkšto sviesto
- 1/2 a/š cinamono
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Ištirpinkite sviestą. Kiaušinius išsukite su cukrumi iki kol masė pašviesės. Ataušusį sviestą supilame į kefyrą, gerai išmaišykite ir supilkite į kiaušinių masę. Toliau plakant įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu. Į paruoštą tešlą sudėkite obuolius ir gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Atskirame dubenyje paruoškite trupinius: sumaišykite kokoso drožles, miltus, cukrų ir cinamoną. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinant tarp pirštų formuokite trupinius. 24 cm skersmens išardomą kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Paruoštus trupinius tolygiai paskirstykite ant pyrago.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45-50 min. Prieš patiekiant ataušinkite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą