Puslapiai

2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su kokoso trupiniais

Jums reikės:
  • 2 didelių obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 250 ml kefyro
  • 250 g miltų
  • 1 1/2 a/š kepimo miltelių
  • 1 a/š cinamono
Kokoso trupiniams:
  • 90 g kokoso drožlių
  • 75 g miltų
  • 60 g rudojo cukraus
  • 50 g minkšto sviesto
  • 1/2 a/š cinamono
Kaip gaminti:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Ištirpinkite sviestą. Kiaušinius išsukite su cukrumi iki kol masė pašviesės. Ataušusį sviestą supilame į kefyrą, gerai išmaišykite ir supilkite į kiaušinių masę. Toliau plakant įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu. Į paruoštą tešlą sudėkite obuolius ir gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Atskirame dubenyje paruoškite trupinius: sumaišykite kokoso drožles, miltus, cukrų ir cinamoną. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinant tarp pirštų formuokite trupinius. 24 cm skersmens išardomą kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Paruoštus trupinius tolygiai paskirstykite ant pyrago.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45-50 min. Prieš patiekiant ataušinkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą