Puslapiai

2015 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Lašišos pyragas

Jums reikės:
Pagrindui:

  • 400 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 200 g šalto sviesto
  • 2 kiaušinių
Įdarui:
  • 350 g lašišos
  • druska, pipirai
  • 2 svogūno
  • 1 didelės morkos
  • krapų
  • 250 g olandiško sūrio
  • 200 m grietinės
  • 200 ml grietinėlės
  • 4 kiaušiniai
Kaip gaminti:
Į dubenį suberkite miltus, sumaišytus su žiupsneliu druskos. Sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir trinant tarp pirštų formuokite trupinius. Įmuškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Jei tešla per trapi - įpilkite šaukštą šalto vandens. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir atšaldykite šaldytuve 30 min.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštą ir išklokite 28 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą išardomą kepimo formą. Subadykite šakute.
Žuvį iškepkite keptuvėje. Smulkiai supjaustykite svogūną. Morką supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Smulkiai sukapokite krapus. Žuvį padalinkite smulkiais gabalėliais ir tolygiai paskirstykite ant tešlos. Morkas, svogūnus ir krapus sumaišykite ir paskirstykite ant žuvies. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Sūrį sutarkuokite ir užberkite ant daržovių sluoksnio. Grietinėlę, grietinę ir kiaušinius pasūdykite ir išmaišykite iki vientisos masės. Plakinį tolygiai užpilkite ant sūrio sluoksnio ir kepkite 35-40 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą