Puslapiai

2015 m. birželio 21 d., sekmadienis

Makaronų suktinukai su cukinija

Jums reikės:
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 4 skiltelių česnako
  • 10 lakštų makaronų
  • aliejaus
  • 250 g Ricotta
  • 1 kiaušinio
  • druskos, pipirų, sodo žolelių prieskonių
  • 70 g rūkyto kiaulienos kumpio
  • 400 g pomidorų padažo su alyvuogėmis BARILLA „Olive“
  • 100 g pomidorų padažo BARILLA su baziliku
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g Džiugas MIX PIZZA tarkuotų sūrių mišinio picai  
Kaip gaminti:
Cukiniją nuplaukite ir sutarkuokite burokine tarka. Česnaką smulkiai sukapokite ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Cukinijas nusunkite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir kepkite 3-4 min. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelių prieskoniais. Gerai išmaišykite. Ataušinkite.
Puode užvirinkite vandenį, įpilkite 2 v/š aliejaus ir 2 a/š druskos. Sudėkite makaronus ir virkite 5-6 min. Makaronus sudėkite į lėkštę ir ataušinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
Į dubenį sudėkite cukinijas, Ricotta, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Pomidorų padažą su alyvuogėmis sumaišykite su grietinėlę ir supilkite į stačiakampį kepimo indą.
Smulkiai supjaustykite kumpį. Ant makarono lakštų dėkite po pusantro šaukšto varškės masės, apibarstykite kumpiu ir susukite į ritinėlius. Dėkite į kepimo indą. Kiekvieną ritinėlį aptepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriu.
Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 40 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą