- 1 kg avienos
- 2 lauro lapų
- 2 a/š žolelių prieskonių su baziliku
- 1 v/š druskos
- 1/2 a/š pipirų
- 50 g sviesto
- 500 g bulvių
- 300 g morkų
- 300 g raudonos saldžios paprikos
- 2 svogūnų
- 4 pomidorų
- 100 g saliero šaknies
- 3 skiltelių česnako
- 2 v/š kapotų petražolių
- 100 ml granatų sulčių
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą ir įpilkite vandens, kad apsemtu mėsą per piršto storį. Suberkite druską, pipirus ir prieskonius. Įdėkite lauro lapus ir užvirinkite. Užvirus nugriebkite putas ir virkite 1,5 val. Bulves, morkas, svogūnus, pomidorus ir saliero šaknį nulupkite. Nuluptas daržoves ir papriką supjaustykite nedideliais kubeliais. Išvirusią mėsą išimkite iš puodo ir apkepkite svieste. Sultinį perkoškite. Mėsą ir kubeliais pjaustytas daržoves sudėkite į puodą. Užpilkite sultiniu ir virkite dar 45 min. Sudėkite smulkintą česnaką ir petražoles. Supilkite granatų sultys ir virkite dar 10 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą