Puslapiai

2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Obuolių pyragas su migdolais

Jums reikės: 
  • 2 didelių obuolių
  • 200 ml grietinėlės (36 % riebumo)
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 2 a/š kepimo miltelių
  • nutarkuotos ½ citrinos žievelės
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 2 v/š pieno
  • 50 g migdolų riekelių 

Kaip gaminti:
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

Grietinėlę supilkite į dubenį ir plakite rankiniu plaktuvu iki kol masė pradės tirštėti. Suderkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar kartą lengvai išplakite. Po vieną įmuškite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į grietinėlės plakinį. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išmaišykite.
26 cm skersmens išardomą kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos tolygiai suderkite supjaustytus obuolius. Kepkite orkaitėje 15 min.
Paruoškite užpilą. Puode išlydykite sviestą. Suderkite cukrų ir supilkite pieną. Pakaitinkite porą minučių. Suberkite migdolų riekes. Paruoštą mišinį tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio. Grąžinkite pyragą į orkaite ir kepkite dar 15-20 min. Ataušinkite formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą