- 120 g cukraus
- 235 ml vandens
- 60 ml obuolių acto
- 2,5 v/š kečiupo
- 3 a/š krakmolo
- 4 a/š valdens
- 400 g vištienos
- česnakinės druskos, pipirų
- 120 g krakmolo
- 120 ml vandens
- 100 g ryžių
- 1 kiaušinio
Į dubenį suberkite cukrų. Užpilkyte vandeniu ir actu. Sudėkite ketčiupą ir gerai išmaišykite. Mišinį atidėkite į šalį ir laikas nuo laiko pamaišykite, kad ištirptu cukrus.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Pabarstykite česnakine druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Pastatykite kaistis vandenį. Kol vanduo kaista, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į vištieną suberkite krakmola ir supilkite vandenį (vandenį pilkite po truputi iki kol vištiena aplips tiršta krakmolo mase). Gerai išmaišykite. Apkepkite vištieną dalimis (per 3-4 kartus, kol lengvai pagels. Išgriebkite į kiaurasamtį.
Pasudykite vandenį ryžiams ir išvirkite ryžius.
Apkeptą vištieną grąžinkite kepti į aliejų iki kol gražiai paruduos.
Kitoje keptuvėje supilkite padažą ir užvirinkite. Virkite iki kol apkeps vištiena. Vištieną išgriebkite.
Stiklinėje sumaišykite krakmolą ir šaltą vandenį. Plona srovėle pilkite krakmolą į padažą iki kol padažas sutirštės (nebūtina panaudoti viso paruošti tirpalo). Sudėkite vištieną į padažą, suberkite žirnelius ir gerai iš maišykite. Sudėkite į serveravimo lėkštę.
Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolatos maišant apkepkite kiaušinį ir sudėkite išvirtus ryžius. Gerai išmaišykite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą