Puslapiai

2018 m. spalio 7 d., sekmadienis

Kinietiška vištienos sriuba su makaronais

Jums reikės:
  • 25 g džiovintų juodųjų Fungus grybų
  • 2 l vištienos sultinio
  • 500 g virtos vištienos
  • 1 a/š čili dripsnių
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 150 g makaronų
  • 1 didelė morka
  • 100 g konservuotų pupelių daigų
  • 2 v/š sojos padažo
  • 1 v/š Azijietiško žuvies padažo
Kinietiška vištienos sriuba su makaronais
Kaip gaminti:
Grybus užpilkite šaltu vandeniu ir papilikte mirkti 1 val. Užvirinkite sultinį. Vištieną suplėšykite nedideliais pailgais gabaliukais. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. Imbierą nuskuskite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Apkepkite čili dripsnius, česnaką ir imbierą ir sudėkite į sultinį.
Užkaiskite vandenį makaronams. Pasudykite, įpilkite aliejaus ir išvirkite makaronus. Jei makaronai ilgi - sulaužykite. Išvirusius makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį.
Nuskuskite morką ir sutarkuokite šiaudeliais. Grybus nukoškite ir kartu su morkomis sudėkite į sultinį ir virkite 10 min.
Po to sudėkite į sriubą vištieną ir pupelių daigus. Įpilkite soją ir žuvies padažą. Virkite dar 2-3 min.
Į dubenį dėkite makaronus ir užpilkite sriuba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą