Puslapiai

2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Jūros lydeka su daržovėmis


Jums reikės:

• 1 kg jūros lydekos filė
• 2 morkų
• 200 g saliero šaknies
• 1 svogūno
• 200 ml pomidorų padažo
• druskos, pipirų
• 5 v/š miltų
• 400 ml aliejaus kepimui


Kaip gaminti:

Jūros lydekos filė supjaustykite gabaliukai, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite iki skaidrumo svieste. Saliero šaknį ir morkas supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais ir sudėkite į svogūnus. Pakepinkite kol suminkštės. Supilkite pomidorų padažą ir troškinkite 10 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite miltuose apvoliotą jūros lydeką. Iškeptą žuvį ataušinkite ir sudėkite į indą, ant viršaus sudėkite atvėsintas daržoves. Uždenkite ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą