Jums
reikės:
Tešlai:
• 500
g miltų
• 42
g šviežių (arba 2 pokelių sausų) mielių
• 25
g cukraus
• 80
g kambario temperatūros sviesto
• 250
ml pieno
• 2
kiaušinių
• druskos
Įdarui:
• 250
g karštai rūkytos kiaulienos filė
• 250
g sūrio
• 1-2
marinuotų agurkų
Padažas:
Kaip
gaminti:
Miltus
suberkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir sudėkite ištrintas mieles.
Ant mielių užbarstykite šaukštelį cukraus. Pieną pašildykite ant silpnos ugnies.
Trečdalį pieno supilkite į dubenį su miltais. Iš pieno, cukraus ir mielių
šakute sumaišykite apytirštę košę. Dubenį apklokite ir palikite 15 min., kad
pakiltų. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Įmuškite
kiaušinius, pagardinkite druska, bei supilkite likusį pieną. Tešlą minkykite
rankomis arba elektriniu plaktuvu iki kol tešla taps labai tampri. Užminkytą
tešlą dėkite į dubenį, užklokite ir palikite 1 val. kilti. Tešlą dar kartą
išminkykite, padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Tešlą patepkite padažu,
suberkite tarkuotą kumpį, smulkintus agurkus, suberkite tarkuotą sūrį. Tešlą su
įdaru susukite į ritinį ir aštriu peiliu supjaustykite maždaug 3 cm storio
griežinėliais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bandeles ir
10 min. pakildinkite. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 15 min.
skanus blineliai ir labai paprasta gaminti.
AtsakytiPanaikintiIsties labai paprasta pagaminti.Tik vienas trukumas - suvalgomi jie daug greiciau, nei pagaminami :)
Panaikinti