Jums reikės:
• 500
g rabarbarų
• 1
l vandens
• 2
v/š krakmolo
• 5-6
v/š cukraus
• grietinėlės
• cinamono
Leistinukams:
• 1
kiaušinio
• 1
v/š sviesto
• 3
v/š vandens
• 2
v/š cukraus
• žiupsnelio
druskos
• 8
v/š miltų
Kaip gaminti:
Nuplautus,
nuluptus ir supjaustytus rabarbarus nuplikykite verdančiu vandeniu, sudėkite į
puodą, įpilkite vandens ir virkite. 2-3 min. po užvirimo suberkite cukrų ir
supilkite šaltame vandenyje išleistą krakmolą. Nuimkite nuo ugnies.
Iš
kiaušinio, sviesto, vandens, cukraus, druskos ir miltų užmaišykite tešlą.
Šaukštu suleiskite į verdantį vandenį. Porą minučių pavirus išgriebkite ir
sudėkite į sriubą. Sriubą dar kartą užvirinkite.
Patiekite
šiltą, įpylus grietinėlės ir pabarsčius cinamonu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą