Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 25 d., šeštadienis

Rabarbarų sriuba su leistinukais


Jums reikės:

• 500 g rabarbarų
• 1 l vandens
• 2 v/š krakmolo
• 5-6 v/š cukraus
• grietinėlės
• cinamono
Leistinukams:
• 1 kiaušinio
• 1 v/š sviesto
• 3 v/š vandens
• 2 v/š cukraus
• žiupsnelio druskos
• 8 v/š miltų


Kaip gaminti:

Nuplautus, nuluptus ir supjaustytus rabarbarus nuplikykite verdančiu vandeniu, sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite. 2-3 min. po užvirimo suberkite cukrų ir supilkite šaltame vandenyje išleistą krakmolą. Nuimkite nuo ugnies.
Iš kiaušinio, sviesto, vandens, cukraus, druskos ir miltų užmaišykite tešlą. Šaukštu suleiskite į verdantį vandenį. Porą minučių pavirus išgriebkite ir sudėkite į sriubą. Sriubą dar kartą užvirinkite.
Patiekite šiltą, įpylus grietinėlės ir pabarsčius cinamonu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą