Jums reikės:
• 2,5 kg agurkų
• po 8 serbentų ir vyšnių lapų
• 8 šakelių krapų su sėklomis
• 8 skiltelių česnako
• juodųjų pipirų žirnelių
• 8 lauro lapų
• saliero šaknies
Marinatui:
• 3 l vandens
• 250 ml baltojo vynuogių vyno acto
• 5 v/š cukraus
• 6 v/š druskos
Kaip gaminti:
Agurkus, krapus ir lapus nuplaukite. Česnaką nulupkite. Į paruoštą
stiklainį dėkite serbentų, vyšnių ir lauro lapus, šakelę krapų su sėklomis, 3-4
juodųjų pipirų žirnelius, saliero gabaliuką ir skiltelę česnako. Glaudžiai
sudėkite agurkus. Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais ir 15 - 20
min. sterilizuokite - didelio puodo
dugną išklokite minkštu audiniu, kad stiklainiai nesudužtu. Sudėkite
stiklainius taip, kad jie nesiliestu vienas su kitu. Įpilkite vandenį 2-3 cm
žemiau dangtelių. Vandeniui užvirus sumažinkite kaitrą. Stiklainius sandariai
uždarykite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą