Puslapiai

2014 m. spalio 28 d., antradienis

Keksiukai su baltuoju šokoladu ir obuoliais

Jums reikės:
  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus
  • pokelis vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 8 v/š kefyro
  • 260 g miltų
  • 4 a/š kepimo miltelių
  • 100 g balto šokolado
  • 60 g migdolų drožlių
  • 300 g obuolių 
Kaip gaminti:
Sviestą labai gerai išsukite plaktuvu. 5 sviestą suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir viską plakite 5 minutes didžiausiu greičiu. Įberkite druską. Po vieną įmuškite kiaušinius ir sudėkite trynius. Plakite tol, kol susidarys vientisa putų tyrė. Supilkite kefyrą. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Baltą šokoladą sukapokite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į tešlą. Suberkite migdolus. Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierines keksiukų formeles ir sudėkite tešlą, kad užpildytu 2/3 formelės. Kepkite 25 - 30 min. Iš šio kiekio pagaminsite 12 didelių keksiukų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą