- 500 g kiaulienos sprandinės
- aliejaus kepimui
- druskos, pipirų
- mėsos prieskonių
- 1 didelio svogūno
- 2 nedidelių morkų
- 1 raudonosios paprikos
- 1/2 saliero šaknies
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 300 g cukinijos
- 250 g šampinionų
- 200 g žiedinio kopūsto
- 3 skiltelių česnako
- ryšulėlio petražolių
- 250 ml grietinėlės
Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus. Sudėkite kiaulieną. Pabarstykite druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir kepkite 10 min. Svogūną, morką ir cukiniją supjaustykite griežinėliais. Papriką, saliero šaknį ir bulves - kubeliais. Šampinionus perpjaukite į keturias dalis. Apkepusią mėsą su sultiniu supilkite į puodą ir ant silpnos ugnies troškinkite iki kol apkepsite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūną, morkas ir paprikas. Apkepkite ir sudėkite į puodą su mėsa. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Keptuvėje apkepkite bulves su saliero šaknimi. Sudėkite į troškinį. Smulkiai sukapokite česnaką su petražolėmis ir kartu su cukinija, žiediniu kopūstu ir pievagrybiais sudėkite į troškinį. Gerai išmaišykite ir sudėkite į molinį troškintuvą. Supilkite grietinėlę ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 45-50 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą