Puslapiai

2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Daržovių troškinys su kiauliena

Jums reikės:
  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų
  • mėsos prieskonių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1/2 saliero šaknies
  • 4 vidutinio dydžio bulvių
  • 300 g cukinijos
  • 250 g šampinionų
  • 200 g žiedinio kopūsto
  • 3 skiltelių česnako
  • ryšulėlio petražolių
  • 250 ml grietinėlės
Kaip gaminti:
Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus. Sudėkite kiaulieną. Pabarstykite druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir kepkite 10 min. Svogūną, morką ir cukiniją supjaustykite griežinėliais. Papriką, saliero šaknį ir bulves - kubeliais. Šampinionus perpjaukite į keturias dalis. Apkepusią mėsą su sultiniu supilkite į puodą ir ant silpnos ugnies troškinkite iki kol apkepsite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūną, morkas ir paprikas. Apkepkite ir sudėkite į puodą su mėsa. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Keptuvėje apkepkite bulves su saliero šaknimi. Sudėkite į troškinį. Smulkiai sukapokite česnaką su petražolėmis ir kartu su cukinija, žiediniu kopūstu ir pievagrybiais sudėkite į troškinį. Gerai išmaišykite ir sudėkite į molinį troškintuvą. Supilkite grietinėlę ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 45-50 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą