Puslapiai

2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Cukinijų pyragas

Jums reikės:
  • 100 g lazdynų riešutų
  • 200 g miltų
  • 3 v/š kepimo miltelių
  • 200 g cukinijos
  • 3 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 1 v/š vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 175 ml aliejaus
  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 v/š aliejaus 
Kaip gaminti:
Lazdynų riešutus sumalkite mėsmale, sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir atidėkite į šalį. Cukiniją sutarkuokite smulkia burokine tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakite iki kol masė pašviesės ir taps puri. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Aliejų supilkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite šaukštu. Suberkite miltų ir riešutų mišinį, gerai išmaišykite. Sudėkite gerai nusunktas cukinijas. Išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą 28 cm skersmens kepimo formą. Kepkite orkaitėje 30 - 35 min. Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti įsmeigus į jį medinį iešmelį. Jei ištraukus iešmelis yra sausas, o tešla prie jo neprilipusi - pyragas iškepęs. Išimkite pyragą iš orkaitės ir 10  min. palikite aušti formoje. Išimkite pyragą iš formos ir palikite ataušti dar valandai. Paruoškite glajų: šokoladą sulaužykite gabaliukais (kad greičiau ištirptų). Karščiui atsparų indą įstatykite į karštą, bet ne verdantį vandenį. Sudėkite šokoladą ir kaitinkite maišant iki kol šokoladas ištirps. Įpilkite aliejų, gerai išmaišykite ir užpilkite glajų ant pyrago.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą