Puslapiai

2014 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Obuolių sūris

Jums reikės:
  • 2 kg obuolių
  • 1 kg cukraus
  • 1 a/š cinamono
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės
  • 50 g migdolų riešutų

Kaip gaminti:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į puodą, užpilkite 0,5 kg cukraus ir palikite uždengtą 1-2 paras. Atsiradusį sirupą nupilkite į puodą ir sumaišykite su likusiu cukrumi. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies iki kol skystis pradės tirštėti - apie 15 - 20 min. Sudėkite obuolius ir ant silpnos ugnies vis pamaišant virkite apie 1,5 val. Kai masė ims tirštėti (perbraukus šaukštu masė išlaiko formą) sudėkite cinamoną ir tarkuotą apelsino žievelę. Sausoje keptuvėje apkepkite migdolus ir sukapokite. Sudėkite į obuolių masę, išmaišykite ir dar pavirkite. Patikrinti ar masė jau paruošta galite sudėjus dalį jos į šaltu vandeniu suvilgytą medžiaginį maišelį ir suspaudus. Jei masę galima lengvai išimti, bei iš masės neišsiskiria skystis galite ją visą sudėti į du medžiaginius maišelius, užrišti ir paslėgti. Ataušusį obuolių sūrį išimkite iš maišelių ir džiovinkite iki kol sūris sukietės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą