Puslapiai

2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Gnocchi su grietinėlės ir kumpio padažu

Jums reikės:
  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 30 g sviesto
  • 20 g tarkuoto Džiugo sūrio
  • 300 g miltų
Padažui:
  • 2 v/š aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 70 g Pancetta
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 400 ml grietinėlės
Kaip gaminti:
Bulves nuplaukite ir neskustas sudėkite į katilą. Įpilkite vandens ir nuo užvirimo virkite 20 min. Nukoškite, ataušinkite ir nulupkite. Bulves sudėkite į dubenį ir grūstuve sugrūskite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, sviestą, sūrį ir miltus. Užminkykite tešlą. Nugnybkite 2 cm skersmens tešlos gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir lengvai prispaudžiant nykščiu perbraukite per šakutę, taip suformuojant Gnocchi. Sudėkite ant miltais pabarstytos lentos ir palikite šaltai 1 val.
Paruoškite padažą. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Nulupkite česnaką. Skilteles perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Pancettą supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir atskirkite vieną nuo kitos. Sudėkite į keptuvę ir kepkite su svogūnus iki kol Pancetta lengvai apskrus, o svogūnas apkeps iki skaidrumo. Išimkite česnaką ir suberkite žirnelius. Apkepkite porą minučių ir supilkite grietinėlę. Nuolat maišant pakaitinkite 5 min iki kol padažas ims tirštėti.
Dideliame puode užvirinkite vandenį. Pasūdykite. Sudėkite Gnocchi ir virkite 3 min. Patiekite su padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą