Puslapiai

2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Kiaulienos šonkauliukai

Jums reikės:
  • 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 2 - 3 lauro lapų
  • 7 - 8 kvapniųjų pipirų
  • 2 a/š druskos
  • krapų
Marinadui:
  • 2 v/š baltojo acto
  • 125 ml kečiupo
  • 60 ml sojos padažo
  • 2 v/š medaus
  • 2 - 3 skiltelių smulkiai kapoto česnako
Kaip gaminti:
Šonkauliukus nuplaukite ir supjaustykite. Į puodą sudėkite šonkauliukus, lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir krapus. Užpilkite vandeniu ir virkite 30 - 40 min.
Visus marinadui skirtus produktus sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite. Šonkauliukus panardinkite į marinadą ir palikite 4 val šaltai.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 laipsnių temperatūros. Šonkauliukus sudėkite ant grotelių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite po grotelėmis. Kepkite 20 - 25 min. Praėjus pusei kepimo laiko apverskite šonkauliukus ir aptepkite likusiu marinadu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą