- 300 g miltų
- 100 g cukraus
- 200 g sviesto
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 2 v/š grietinės
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 100 g cukraus
- 1 stiklinės spanguolių
Kaip gaminti:
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinant tarp pirštų suformuokite trupinius. Jei reikia, įpilkite 1 ar 2 šaukštus vandens. Suformuokite du rutulius ir 30 min padėkite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą 26 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vieną tešlos rutulį suplokite, dėkite į formą ir suformuokite pagrindą. Subadykite šakute ir kepkite orkaitėje 10 min.
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, grietinę, vanilinio pudingo miltelius ir cukrų. Paruoštą įdarą supilkite ant apkepusio pagrindo. Apibarstykite spanguolėmis. Antrą tešlos rutulį sutarkuokite stambia tarka tiesiai ant pyrago spanguolių sluoksnio. Kepkite 50 - 55 min. Prieš patiekiant ataušinkite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą