- 500 g maltos kiaulienos ir jautienos
- 1 kiaušinio
- 3 riekių baltos duonos
- 50 ml pieno
- 3 skiltelių česnako
- mėsos prieskonių, druskos
- 225 g mocarelos
- 1 svogūno
- 150 g šparaginių pupelių
- 70 g vytinto juostelėmis pjaustyto Bajorų kumpio
- 800 g miltingų bulvių
- druskos
- 400 g šaldytų žirnelių
- 2 v/š sviesto
- 75 ml pieno
Kaip gaminti:
Orkaite įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį sudėkite mėsą, piene mirkytą batoną, kiaušinį, mėsos prieskonius ir druską. Išspauskite česnaką ir gerai išmaišykite. Masę padalinkite į dvi dalis. Vieną dali dėkite į stačiakampę kepimo formą (26 x 10 cm). Suformuokite nedidelius kraštelius. Mocarelą supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant mėsos. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dėkite ant mocarelos. Šparagines pupeles supjaustykite 5 cm gabaliukais ir sudėkite ant svogūno. Uždenkite likusia mėsa. Viršų apdėliokite kumpio juostelėmis. Kepkite orkaitėje apie 40 min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos nupilkite skysčių perteklių.
Bulves nulupkite, supjaustykite ir 20 min virkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Žirnelius 10 min virkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nukoškite ir sugrūskite. Žirnelius pertrinkite per sietelį. Pašildytą pieną ir sviestą supilkite į bulves. Išmaišykite. Sudėkite žirnelius ir dar kartą gerai išmaišykite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą