Puslapiai

2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Maltos mėsos vyniotinis su daržovėmis

Jums reikės:
  • 500 g maltos kiaulienos ir jautienos
  • 1 kiaušinio
  • mėsos prieskonių
  • druskos, pipirų
  • 250 g mocarela sūrio
  • 400 g Meksikietiško daržovių mišinio 


Kaip gaminti:
Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Įmuškite kiaušinį ir suberkite prieskonius. Gerai išmaišykite.
Puode užvirinkite vandenį. Pasūdykite. Suberkite šaldytas daržoves ir virkite 7 min. Daržoves nukoškite ir ataušinkite.
Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
Ant stalo patiestą kepimo popierių ištepkite aliejumi. Dėkite mėsą ir šlapiomis rankomis suformuokite 25x35 cm stačiakampį. Ant mėsos tolygiai paskirstykite tarkuotą sūrį. Tuomet sudėkite ataušusias daržoves. Pradedant nuo siauresnio galo, vis keliant kepimo popierių, suvyniokite vyniotinį. Vyniotinio galus užlipdykite. Kartu su kepimo popieriumi dėkite į stačiakampę kepimo formą (26 x 10 cm). Kepkite orkaitėje apie 40 min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos nupilkite skysčių perteklių, kartu su kepimo popieriumi išimkite iš formos ir grąžinkite kepti į orkaitę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą