Puslapiai

2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Vištiena garstyčių padaže

Jums reikės:
  • 750 g vištienos filė
  • česnakinės druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui
  • 4-5 vidutinio dydžio svogūnų
  • 300 g šampinionų
  • 250 g grietinės
  • 1 v/š Dijon garstyčių
  • 500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
  • 1 kiaušinio
Kaip gaminti:
Vištieną supjaustykite 1,5 cm dydžio gabalėliais. Pabarstykite česnakine druska ir pipirais. Atidėkite į šalį, kad įsimarinuotų.
Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Šampinionus perpjaukite į keturias dalis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite vištieną iki kol gražiai paruduos.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą.
Svogūnus apkepkite keptuvėje, kurioje kepė vištiena. Kai svogūnai taps permatomi - sudėkite pievagrybius ir kepkite 5 min. Sudėkite vištieną ir gerai išmaišykite. Puodelyje sumaišykite grietinę ir garstyčias. Plakinį supilkite į keptuvę, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdarą sudėkite į 4 karščiui atsparius indelius. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite į 4 dalis ir uždenkite kiekvieną indeli, švelniai prispaudžiant prie kraštų. Kiaušinį išplakite ir aptepkite tešlą. Kepkite orkaitėje 12 - 15 min iki kol tešla gražiai paruduos. Jei viršutinis tešlos sluoksnis kepa greičiau nei kraštai - apdenkite jį folijos lapu ir kepkite dar kelias min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą