Puslapiai

2016 m. vasario 16 d., antradienis

Obuolių pyragaičiai su viskiu

Jums reikės:
  • 2 didelių obuolių
  • 5 v/š viskio
  • 180 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 180 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2 a/š kepimo miltelių


Kaip gaminti:
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į sandarų indą, apšlakstykite viskiu ir uždarytą palikite šaltai 30 min.
Sviestą iki purumo išplakite su cukrumi. Po vieną vis plakant įmuškite kiaušinius. Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Toliau plakant įsijokite miltų mišinį į tešlą. Šaukštu įmaišykite obuolius.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Tešlą paskirstykite į 12 keksiukų formelių (jei kepate pyragą, tuomet 24 cm skersmens kepimo formos pagrindą išklokite kepimo popieriumi, o kraštus ištepkite sviestu).
Kepkite orkaitėje 15 min. Tuomet kepinį uždenkite aliuminio folijos lakštu ir kepkite dar 15 - 20 min (jei kepate pyragą - kepkite dar 25 - 30 min). Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu iešmeliu - jei įsmeigus ir ištraukus iešmelį ant jo nelieka tešlos - pyragas iškepęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą