Puslapiai

2016 m. liepos 4 d., pirmadienis

Pyragas su trešnėmis

Jums reikės:
  • 500 g trešnių
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g marcipano masės
  • 125 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 1 a/š kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 a/š cinamono
Kaip gaminti:
Trešnes nuplaukite, nuskabykite kotelius ir išimkite kauliukus. Sviestą rankiniu plaktuvu išsukite kartu su marcipanu iki vientisos šviesios masės. Suberkite cukrų ir plakite 5 min. Po vieną, nuolat plakant, įmuškite kiaušinius.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Mišinį įsijokite į sviesto ir kiaušinių masę.
24 cm skersmens išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą į kepimo formą. Ant viršaus išdėliokite trešnes. Dėkite į įkaitusią orkaite ir kepkite 30 min iki kol gražiai paruduos. Išimkite kepimo formą, uždenkite folija ir gražinkite pyragą kepti dar 15 - 20 min. Iškepusį pyragą ataušinkite kepimo formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą