Puslapiai

2016 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Varškės pyragas su uogomis

Jums reikės:
Pagrindui:
  • 200 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1/2 a/š druskos
  • 1 a/š kepimo miltelių
  • 125 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 500 g pupelių
Įdarui:
  • 500 ml grietinėlės (30 %)
  • 80 g cukraus
  • 16 g vanilinio cukraus
  • 20 g želatinos
  • 400 g kreminės varškės
  • 500 g uogų (mėlynių, žemuogių, braškių, aviečių ar kt.)
Kaip gaminti:
Grietinėlę supilkite į puodą. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną išbrinkinkite šaukšte šalto vandens. Tuomet želatiną trumpai pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ir supilkite į grietinėlę. Išmaišykite ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Neužvirinkite. Palikite ataušti.
Paruoškite pagrindą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinant tarp pirštų suformuokite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir 15 min. padėkite į šaldytuvą. 24 cm skersmens išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iš vienos dalies suformuokite pagrindą, o iš kitos - šonus. Į vidų patieskite kepimo popierių ir suberkite pupeles, kurios padės išlaikyti formą ir neleis krašteliams sukristi į vidų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Tuomet išimkite pupeles ir kepkite dar 5-7 min.
Kol kepa pyrago pagrindas, paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę ir supilkite ataušusią grietinėlę. Rankiniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Išplaukite uogas.
Iškepusį pyrago pagrindą ataušinkite. Tolygiai suberkite uogas ir užpilkite paruošta  varškės mase. Dėkite į šaldytuvą 3-4 val. - geriausia palikite per naktį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą