Puslapiai

2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė

Jums reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • druskos, pipirų
  • 2 v/š aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 3 cm imbiero šaknies
  • 1 v/š pomidorų padažo
  • 1 v/š medaus
  • 1 v/š kavos pupelių
Kaip gaminti:
Kiaulieną įtrinkite druska ir pipirais. Svogūną smulkiai supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš visų pusių iki rudumo apkepkite mėsą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Mėsą dėkite į molinį kepimo indą su dangčiu. Į keptuvę, kurioje kepė mėsą, sudekite svogūnus, česnaką, imbierą, pomidorų padažą, medų ir kavos pupeles. Viską gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite. Mišinį užpilkite ant mėsos. Uždenkite ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą