Puslapiai

2017 m. gruodžio 17 d., sekmadienis

Varškės spurgos

Jums reikės:
  • 500 g varškės
  • 3 v/š pasukų
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 1 v/š sodos
  • 1 v/š romo
  • 3 kiaušinių
  • 5 v/š cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1/2 a/š druskos
  • 300 g miltų
  • 500 ml aliejaus virimui
  • 3 v/š cukraus pudros
 Kaip gaminti:
Į dubenį sudėkite varškę ir išmaišykite su pasukomis, sviestu, soda ir romu. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus padėkite šaltai. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Trynių masę sudėkite į varškę ir gerai išmaišykite. Įsijokite miltus ir išmaišykite. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų su druska. Įmaišykite baltymus į tešlą. Aliejų įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Iš tešlos formuokite nedidelius, maždaug 2 cm skersmens rutuliukus ir dalimis virkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai paruduos. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

2 komentarai: